Kada laikas apsilankyti pas terapeutą?

Kada laikas apsilankyti pas terapeutą?

Visi žmonės yra skirtingi. Jie gali jausti emocijas, jausmus, išgyvenimus, tačiau visi viską junta skirtingai, todėl, kad jų gyvenimuose pasitaiko skirtingi pakilimai ir nuosmukiai. Emociniai sutrikimai, liūdesys, nėra fiziniai simptomai, kuriuos galima pamatyti, tačiau jie yra juntami.

Kuomet žmogus negali susitvarkyti su savo emocijomis, jo savijauta gali vis prastėtis. Vienintelis būdas susitvarkyti gyvenimą, yra kreiptis į psichoterapeutus arba psichologus. Jokiais būdais nelaukite, kol situacija pasidarys kritiška.

Kas yra psichologija?

Psichologijos mokslas dažniausiai tiria protą ir žmogaus elgesį. Visas dėmesys yra sutelkiamas į žmogaus elgesį, kuriuos veikia įvairūs veiksniai. Taip pat yra tiriamas žmogaus sąmoningumas, protas, mąstymo procesas, emocijos ir jausmai.

Kada laikas apsilankyti pas terapeutą?

Yra ne vienas veiksmas, kuris rodo, kad jau atėjo laikas kreiptis pas psichoterapeutą arba psichologą. Kovoti su emocijomis ne visuomet yra taip lengva, taip pat tai gali pabloginti psichinės sveikatos būklę.

Jaučiatės nusilpę ir įtempti

Vienas iš požymių rodančių, kad atėjo laikas kreiptis į psichologą, tai, kad jaučiatės psichiškai ir fiziškai nusilpę, įsitempę. Dauguma susiduria su gyvenime vykstančiais pokyčiais. Tačiau šie pokyčiai ne visada yra teigiami, o jeigu jaučiatės nestabiliai, reikėtų nuvykti pas terapeutą arba pasikonsultuoti internetu.

Turite mažą savigarbą

Per savo gyvenimą yra dažnai susiduriama su liūdėsiu ir nepasitikėjimu savimi. Jeigu liūdesys ir nepasitikėjimas savimi tampa nuolatinis ir gana dažnai jaučiatės liūdni, tuomet tai raudona vėliava. Pakilimai ir nuosmukiai yra kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis, tačiau jeigu nesijaučiate savimi pasitikintys, tuomet jums yra reikalingas psichoterapeutas.

Norite pakenkti sau

Ar kartais jaučiatės nieko verti ir mąstote, kad gyvenimas yra nieko vertas? Galbūt galvojate apie būdus pakenkti sau? Jei taip, tuomet turėtumėte nedelsiant apsilankyti pas konsultantą. Kenkimas sau neduos jokios naudos, o tik pakenks. Pokalbiai su psichologais gali padėti įveikti šią būseną ir gyventi įprastą gyvenimą.

Turite problemų santykiuose

Pusiausvyros išlaikymas ir geras bendravimas yra visų santykių pagrindas. Tačiau ne visi santykiai yra taikūs, nesvarbu ar turite vaikų. Jei savo santykiuose turite problemų ir niekaip nepavyksta jų išspręsti, tuomet pamėginkite nueiti pas terapeutą.