Nusprendėte atsikratyti kelių papildomų kilogramų? Įtilpti į praėjusio sezono džinsus, kurie sėkmingai laukia geresnių laikų giliausioje spintos lentynoj? Kepta vištiena, tai puikus liesų baltymų šaltinis. Vištienos valgymas yra puiki išeitis norint į savo mitybą sugrąžinti sveikesnį gyvenimo būdą. Šie receptai padės jums paruošti kiek atsibodusią vištieną kitaip.
Vištiena su džiovintų pomidorų padažu
Jums reikės: 8 vištienos šlaunelių (tačiau laisvai galite naudokite ir kitas vištienos dalis, tokias kaip sparneliai, krūtinėlė, blauzdelės), druskos, pipirų, 3 valgomi šaukštai sviesto, 3 skiltelės česnako, 0,4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų miltelių (na ar pagal jūsų skonį), 1 puodelis (1 puodelis yra 250 ml) vištienos sultinio, 0,5 puodelio grietinėlės, 0,3 puodelio saulėje džiovintų pomidorų, 0,25 puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio, 0,25 arbatinio šaukštelio baziliko, čiobrelių, raudonėlio
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Apibarstykite vištienos šlauneles druska ir pipirais pagal jūsų skonį.
- Ištirpinkite keptuvėje 2 valgomus šaukštus sviesto, sudėkite šlauneles odelėmis į apačią ir gerai apskrudinkite. Apvertus kepkite dar apie 2-3 min.
- Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir sudėkite česnaką bei raudono pipiro prieskonius.
- Kaitinkite, kol išsiskirs malonus prieskonių aromatas maždaug 1-2 minutes.
- Supilkite grietinėlę, parmezano sūrį, saulėje džiovintus ir susmulkintus pomidorus, likusius prieskonius. Leiskite visam šiam mišiniui užvirti ir, sumažinę ugnį, kepkite, kol padažas pradės tirštėti.
- Sudėkite padažą ir vištienos šlauneles į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje, kol vištiena bus visiškai minkšta – maždaug 25-30 min.
Patiekite į stalą apibarstę šviežiais prieskonių lapeliais.
Vištiena su citrininiu sviestu
Jums reikės:
- 8 vištienos šlaunelių (tačiau laisvai galite naudokite ir kitas vištienos dalis, tokias kaip sparneliai, krūtinėlė, blauzdelės);
- Druskos, pipirų;
- 3 valgomi šaukštai sviesto;
- 3 skiltelės česnako;
- 0,4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų miltelių (na ar pagal jūsų skonį);
- 1 puodelis (1 puodelis yra 250 ml) vištienos sultinio;
- 0,25 puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio;
- 1 citrinos sultys;
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių;
- 2 puodeliai smulkintų mažųjų špinatų.
Gaminimo eiga: Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Apibarstykite vištienos šlauneles druska ir pipirais pagal jūsų skonį. Ištirpinkite keptuvėje 2 valgomus šaukštus sviesto, sudėkite šlauneles odelėmis į apačią ir gerai apskrudinkite. Apvertus kepkite dar apie 2-3 min. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir sudėkite česnaką bei raudono pipiro prieskonius. Kaitinkite, kol išsiskirs malonus prieskonių aromatas maždaug 1-2 minutes. Supilkite grietinėlę, parmezano sūrį, citrinos sultis, čiobrelius. Leiskite visam šiam mišiniui užvirti ir, sumažinę ugnį ,sudėkite špinatus ir kepkite, kol padažas pradės tirštėti. Sudėkite padažą ir vištienos šlauneles į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje, kol vištiena bus visiškai minkšta – maždaug 25-30 min. Patiekite į stalą apibarstę šviežiais prieskonių lapeliais.
Vištienos krūtinėlė jogurto garstyčių ir klevų sirupo padaže
Šis paprastas ir lengvai bei greitai paruošiamas patiekalas išgelbės jus užgriuvus netikėtiems svečiams, ar kai reikia ką nors labai greitai pagaminti.
Dubenėlyje sumaišykite natūralų jogurtą, garstyčias ir klevų sirupą (jį galite pakeisti ir medumi bei agavų sirupu), pipirus bei druską. Sudėkite vištienos krūtinėles į šį padažą ir palikite marinuotis mažiausiai 30 min, ilgiausiai – 8 val. šaldytuve. Prieš kepant nuvarvinkit padažo perteklių nuo krūtinėlių, tačiau visiškai jų nenusausinkite. Kepkite pasirinktinai – krūtinėlės puikiai iškeps tiek kepant orkaitėj, tiek kepant keptuvėje. Kepimo laikas priklausys nuo krūtinėlės storio. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.
Daugiau puikių receptų rasite www.valgo.me portale.