Kada geriausia keliauti į Tunisą ir kokį maistą reikėtų paragauti?

Kada geriausia keliauti į Tunisą ir kokį maistą reikėtų paragauti?

Afrikos romėniški griuvėsiai, blizgučiai Viduržemio jūros paplūdimiai, Sacharos dykuma ir įspūdinga berberų tradicija – visa tai randasi mažame Tunise. Jis gali tapti puikia Maroko alternatyva, kadangi atspindi tą pačią Magrebio esmę. Be to, dauguma Tuniso lankytinų vietų dar neatrasta, ir šalyje sumažėjęs sukčiavimas.

Praėjo laikai, kai Tunisas buvo populiariausia turistų vieta, ypač po 2015 m. teroristinių išpuolių. Tačiau ir tuo metu daugelis lankytojų ieškojo organizuotų turų.

Tunisas nėra populiarus tarp nepriklausomų keliautojų, tačiau tai daro kelionę į šią šalį dar įdomesnę. Kur bebūtumėte, vietiniai jums tikrai pademonstruos savo smalsumą ir svetingumą.

Optimalus laikotarpis Tuniso kelionei

Kelionės į Tunisą gali būti planuojamos ištisus metus, todėl nereikės jaudintis, kad negalėsite kurio nors laiku.

Šiaurinė šalies dalis priklauso Viduržemio jūros klimato zonai su švelniomis žiemomis ir karštomis vasaromis. Jei trokštate mėgautis saule ir jūra, vasaros mėnesiai, ypač liepa ir rugpjūtis, yra puikus laikotarpis. Tuo tarpu miestus ir lankytinas vietas galite aplankyti bet kada. Pietinėje, sausros paveiktoje dalyje, geriausia vykti žiemą, nes vasaros karštis čia gali būti pernelyg intensyvus.

Maistas Tunise

Tunisiečių maistas yra žymiai aštresnis nei galėtumėte tikėtis. Kiek aštrus? Kartais primenantis indišką kulinariją.

Vienas iš stebinančių dalykų yra tai, kad, atrodo, Tunisas yra vienintelė Viduržemio jūros regiono šalis, kuri savo patiekaluose plačiai naudoja čili. Jų mėgstamas čili padažas, vadinamas harissa, kuris yra naudojamas beveik visuose patiekaluose.

Tunisietė, su kuria susitikau, dalijosi, kad kiekvieną kartą keliaudama į Europą, net trumpoms atostogoms, ji niekada nepalieka namų be harisos.

Itališko stiliaus maistas čia taip pat yra populiarus dėl geografinės artumos su Italija. Įdomu tai, kad makaronus su pomidorų padažu galite rasti beveik kiekvienoje užkandžių vietelėje už vos mažiau nei 1 Eurą. Tačiau nepaisant patrauklios kainos, šie makaronai ne visada pasižymi aukšta kokybe.

Bendrai kalbant, Tunisiečių virtuvė yra skani ir įvairi. Aš mėgavausi daugybe skaniučių Tunise ir Suso mieste, o kitose šalies dalyse patiekalai paprastai būna tradiciniai, ypač tokiuose regionuose kaip Tozeur ir Sousse. El Kef.

Kokius patiekalus reikėtų paragauti Tunise?

  1. Brik – Tai vienas iš pačių populiaresnių užkandžių Tunise. Tai įvairiai įdarytas plonas tešlos kepinys, kuriame neretai randamas kiaušinis ar tunas. Tunisas tikrai žinomas dėl savo meilės tunui.
  2. Ojja – Tai pomidorų troškinys, kuris gali būti pasiūlytas su įvairiais ingredientais, tokiomis kaip dešra ar jūros gėrybės. Tai yra toks populiarus patiekalas, kad beveik kiekvienoje užkandžių vietelėje galima rasti Ojja variantą.
  3. Cous-cous – Šis patiekalas yra Magrebio regiono simbolis, o Tuniso versija yra ypač aštri. Cous-cous dažnai patiekiamas su daržovėmis, mėsa ar paukštiena.
  4. Jūros gėrybės – Esant prie Viduržemio jūros, būtų nusikaltimas neišbandyti jūros gėrybių. Ypač įsimintinas patiekalas yra troškintas aštuonkojis pomidorų padaže. Šis patiekalas pasižymi neįtikėtinai švelniu skoniu. Sousse miestelyje, „Cafe Bellar” restorane, galite paragauti vieno iš geriausių šio patiekalo variantų.

Svarbu pastebėti, kad nors šie patiekalai yra labai populiarūs tarp turistų, tai tik ledkalnio viršūnė. Tuniso virtuvė pasižymi gausybe skonių, tekstūrų ir tradicijų, kurių verta išbandyti.