Jeigu gyvenate įtemptu dienos ritmu, ne visada dienos metu randate laiko pavalgyti, todėl vakarienė jums yra privalomas dalykas. Ir visada stengiatės rinktis tokią, kuri būtų sotesnė ir galėtumėte atgauti dienos metu prarastas jėgas. Kad vakarienė būtų sotesnė, tikriausiai vienas iš variantų yra rinktis mėsos patiekalus. Tad būtent šiame straipsnyje ir pateiksime keletą idėjų, kokius patiekalus galima pasigaminti iš mėsos vakarienei.
Naminiai kebabai
Daugeliui kebabai asocijuojasi su sočiu ir labai skaniu maistu. Nors dažniausiai jie yra perkami jau pagaminti, tačiau lygiai tokius pačius, o gal net skanesnius galima pasigaminti namuose. Gaminant naminius kebabus mėsą galima rinktis pačią įvairiausią, kokia jums yra skani. Jiems puikiai tinka faršas, vištiena ar kita plonai pjaustyta mėsa. Norint, kad skonis būtų išraiškingesnis, mėsą reikėtų užsimarinuoti iš anksčiau, geriausia būtų, kad tai padarytumėte prieš parą. Į tokį kebabą puikiai tinka šios daržovės: pomidorai, agurkai, svogūnai, kopūstai. Aišku, jeigu kažkokia iš šių daržovių nėra jūsų mėgiama, tuomet galite ją pakeisti kita arba pridėti dar kitokių, kurias mėgstate. Kebabui būtina pasidaryti padažą, jį nesunkiai galite pasidaryti iš lieso jogurto, česnakų, agurkų, druskos ir pipirų. Visus pasigamintus ingredientus reikėtų dėti į lavašą, susukti ir įdėti į orkaitę, kad pašiltų.
Orkaitėje užkepti koldūnai
Jeigu neturite daug laiko gaminti, šios vakarienės idėjos bus kaip tik jums. Jai nereikės daug pastangų, o rezultatas bus stulbinantis. Šiai vakarienei nereiks daug ingredientų ir ilgai stovėti prie orkaitės. Svarbu turėti jums patinkančius koldūnus, grietinėlės, daug sūrio ir įvairių žalumynų. Koldūnai turėtų būti sudėti į kepimo indą ir užpilti grietinėlę. Jeigu nenorite, kad sūris per daug apskrustų, tuomet reikėtų juos į orkaitę dėti be užberto sūrio ir jį uždėti tik vėliau. Kepti tikrai nereikės ilgai, svarbu, kad koldūnai išsitroškintų grietinėlėje. Tokį apkepą galima pagardinti įvairiais žalumynais. Jie suteiks dar kitokio skonio.
Įvairūs mėsos kotletai
Jeigu nebesugalvojate, ką galite pasigaminti iš mėsos, visada neblogas variantas yra kotletai. Jie gali būti gaminami labai įvairiai. Jeigu mėgstate daugiau daržovių, tada galite į jų masę įtarkuoti morką, svogūną, porą, salierą ar kitas panašias daržoves. Juos troškinant įmaišytos daržovės suteiks nepaprasto minkštumo. Jeigu daržovių nenorite, jų įmaišyti nėra būtina. Tad kiekvieną kartą mėsos kotletai gali būti skirtingi. Prie jų galite derinti ir skirtingus garnyrus, tokius kaip bulves, daržovės, kruopas ir panašiai.